MERINOVILLAN HOITO-OHJEET
Ensisijaisesti suositellaan tuuletusta, mutta jos neuleesi vaatii pesua niin pese 30-asteisessa vedessä joko käsin taipesukoneen villapesuohjelmalla käyttäen nestemäistä villan pesuun tarkoitettua pesuainetta.
Pese neule nurinpäin käännettynä. Älä hankaa vaan puristele varovasti. Neuletta ei saa liottaa. Pesu- ja huuhteluveden lämpötilan tulee olla sama koko ajan. Huuhtele huolellisesti ja taputtele liika vesi neuleesta käärimällä se pyyhkeen väliin.
Muotoile neule kuosiinsa ja kuivaa neule tasossa.Silitä nurjalta puolelta yhden pisteen lämmöllä, voit käyttää höyryä.
Mikäli neuleeseen syntyy nyppyjä kannattaa neule pestä ja silittää [pesuja silitys tiivistää neuleen kuitua ja ehkäisee nyppyjen muodotumista]. Voit myös käyttää nukanpoistoon soveltuvaa nukkakampaa tai paristokäyttöistä nukanpoistajaa, mutta varovasti.

Säilytä neule kesän yli huollettuna esimerkiksi isossa minigrip-pussissa.


SUOMIVILLANEULEEN HOITO-OHJEET
käsin pesu 30 °C villapesuaineella. Käsin pesussa vettä tulee olla runsaasti eikä veden lämpötila saa  vaihdella. Älä liota äläkä hankaa neuletta vaan puristele. Puristele ylimääräinen vesi pois pyyhkeen välissä. Voit myös pestä pesukoneessa max 30 asteen villapesuohjelmalla, käytä villapesuainetta.
Kuivata neule tasossa ja kuosittele kosteana muotoonsa.
Voit tarpeen vaatiessa silittää (max 150 °C) nurjalta kostean liinan läpi tai höyryttää höyrysilitysraudalla, älä paina rautaa neuleeseen vaan liu’uta siten että se ei paina neuleen pintaa.
Mikäli neuleeseen syntyy nyppyjä voit nyppiä ne joko käsin tai neulekammalla, voit myös käyttää paristokäyttöistä nypynpoistajaa, mutta hyvin varovasti. Nyppyyntyminen vähenee kun neuletta huoltaa tarpeen vaatiessa. Neuleen pesu tiivistää villakuitua ja ehkäisee nyppyjen syntymistä. Poista mahdolliset nypyt vasta kun neule on kuivunutkokonaan.
Säilytä neule viikattuna hyllyllä kuivassatilassa.

Neuletta ei ole koisuojattu. Säilytä neule kesän yli huollettuna esimerkiksi isossa minigrip-pussissa.