KESÄINFO: tilauksien toimituksissä pientä viivettä, jos tilauksellasi on kiire ota yhteyttä ☀️
KESÄINFO: tilausten toimituksissä pieniä viiveitä. Ota yhteyttä jos tilauksellasi on kiire.

huolto-opasHelli ja huollaMerinovillan hoito-ohjeet
Ensisijaisesti suositellaan tuuletusta, mutta jos neuleesi vaatii pesua niin pese 30-asteisessa vedessä joko käsin taipesukoneen villapesuohjelmalla käyttäen nestemäistä villan pesuun tarkoitettua pesuainetta.
Pese neule nurinpäin käännettynä. Älä hankaa vaan puristele varovasti. Neuletta ei saa liottaa. Pesu- ja huuhteluveden lämpötilan tulee olla sama koko ajan. Huuhtele huolellisesti ja taputtele liika vesi neuleesta käärimällä se pyyhkeen väliin.
Muotoile neule kuosiinsa ja kuivaa neule tasossa.Silitä nurjalta puolelta yhden pisteen lämmöllä, voit käyttää höyryä.
Mikäli neuleeseen syntyy nyppyjä kannattaa neule pestä ja silittää [pesuja silitys tiivistää neuleen kuitua ja ehkäisee nyppyjen muodotumista]. Voit myös käyttää nukanpoistoon soveltuvaa nukkakampaa tai paristokäyttöistä nukanpoistajaa, mutta varovasti.

Säilytä neule kesän yli huollettuna esimerkiksi isossa minigrip-pussissa.


Bambuviskoosi ja muut viskoosipohjaiset tuotteet ja muut etenkin neuloksista valmistetut tuotteet

Pesu 30 asteessa tai käsinpesu. Pesun jälkeen vaate pitää kuositella eli hieman venytellä ja silotella omaan muotoonsa ennen kuivumaan laittamista. Viskoosipohjaiset kankaat hieman kutistuvat pesussa, mutta pienellä venytyksellä pesun jälkeen ja silittämällä hieman kosteana ne palaa omiin mittoihinsa.  Kuivata tasossa esim. pyykkitelineen päällä tai hyvällä muotoillulla henkarilla josta vaate ei pääse valumaan pois. Kun vaate on kuiva silitetään tai hörytetään mieluiten nurinpäin. 


Farkkukankaat

Pesu 30 asteessa ja siltys/höyrytys kun on kuivunut. HUOM! farkkukankaat päästävät usein hieman väriä ennenkuin ne on pesty muutaman kerran. Vältä farkkutuotteiden käyttämistä vaaleiden vaatteiden kanssa siihen asti kunnes olet varma ettei farkku enää päästä väriä.

käsinneulotut neuleet


käsin pesu 30 °C villapesuaineella. Käsin pesussa vettä tulee olla runsaasti eikä veden lämpötila saa  vaihdella. Älä liota äläkä hankaa neuletta vaan puristele. Puristele ylimääräinen vesi pois pyyhkeen välissä. Voit myös pestä pesukoneessa max 30 asteen villapesuohjelmalla, käytä villapesuainetta.
Kuivata neule tasossa ja kuosittele kosteana muotoonsa.
Voit tarpeen vaatiessa silittää (max 150 °C) nurjalta kostean liinan läpi tai höyryttää höyrysilitysraudalla, älä paina rautaa neuleeseen vaan liu’uta siten että se ei paina neuleen pintaa.
Mikäli neuleeseen syntyy nyppyjä voit nyppiä ne joko käsin tai neulekammalla, voit myös käyttää paristokäyttöistä nypynpoistajaa, mutta hyvin varovasti. Nyppyyntyminen vähenee kun neuletta huoltaa tarpeen vaatiessa. Neuleen pesu tiivistää villakuitua ja ehkäisee nyppyjen syntymistä. Poista mahdolliset nypyt vasta kun neule on kuivunutkokonaan.
Säilytä neule viikattuna hyllyllä kuivassatilassa.