koko-opas

Mittataulukko


Sopivaa kokoa valitessa kannattaa ensin tutustua käyttämämme mittataulukon mittoihin ja vertailla näitä omiin mittoihin. Usein omaa kokoa määrittäessä helpottaa myös jonkun jo olemassaolevan itsellesi sopivan  vaatteen mittaaminen. Kankaiden ominaisuudet määrittävät myös paljon sopivan koon valitsemista, joustavat materiaalit on sopivia helpommin kun taas kudotuissa materiaaleissa ei ole joustovaraa ja näissä varsinkin oikean koon löytyminen on tärkeää.

Vaatteiden tuotekorteissa on myös erikseen vaatteen mitat, näissä on huomioitu kunkin koon kohdalla jo valmiiksi sopivat väljyydet. 

Käytämme kirjainkokoluokitusta, vaatteet on usein malliltaan sellaisia, ettei ole niin millintarkkaa koon kanssa. 

Onesize-kokoiset vaatteet on yleensä mitoitettu sopimaan S-M-L-kokoisille, vaate on onesize-koossa malliltaan monikäyttöinen ja sopii usein eri vartalotyypeille. 

Mikäli oma koko askarruttaa, kannattaa ottaa yhteyttä, opastamme mielellämme oikean koon valinnassa. 

Useita malleja on mahdollista tilata myös mittamuutoksilla. Eli jos haluat pieniä korjauksia vaatteen mittoihin ne sisältyy hintaan jo valmiiksi (esimerkiksi helman pituuden muutos tmv). Kannattaa laittaa ensin viestiä, jotta voi varmistua että muutokset on mahdollisia.